banner
Header

Fascinatie
De natuur met z’n complexe structuren en relaties vormt het uitgangspunt voor de schilderijen. De fascinatie voor het leven is mijn drijfveer. Als schilder ga ik daarbij onderzoekend te werk. Hoe verhouden de verschillende elementen in de natuur zich tot elkaar, wat is hun plaats in het geheel? Wat is mijn verhouding en die van de mens tot de natuur? Ik geef groeipatronen en verbindingen weer en schilder een “levende” natuur. De schilderijen stralen energie en gevoeligheid uit. Het schrijven geeft duiding en de land art voeding aan het werk.

Heling
Het is mogelijk om al schilderend een helingsproces te bekrachtigen. Door het werkelijke, de ziel van een boom of een volledig landschap te vatten in verf, worden er onvermoede kanalen geopend en er op alle niveaus verbindingen gemaakt. Dit maakt een heling nog completer.

Techniek
Het leven in het werk wordt mede in de hand gewerkt door het materiaal en de techniek. De nerven, kwasten, barsten en de witte achtergrond van de houten paneeltjes blijven door de droge acrylverflagen heen een bepalende rol spelen. Dit maakt het tafereel nog ongrijpbaarder.

Tentoon
Ik stelde tentoon in de St-Pietersabdij, het Museum voor Schone Kunsten en de Witte Zaal te Gent. Bij Galerij Devos in Aalst en in de culturele centra van Eeklo en Geel.

 

berk
dennenbos
grasjes
wilg
hazelaar
berkbos
groen
bruin
weels
bramen
braampjes
varenbils
streepjes
moerasbos
berkbos
sneeuwbos
ongetiteld
takken
worteldraai
zalm
moerasbos

 

 

 

Footer
Home Home